Sned rygg

By 27 december, 2018september 2nd, 2019Rygg och bäcken

När det gäller en sned rygg så skiljer man mellan funktionell och strukturell snedhet.

Funktionell snedhet är när ryggen kompenserar genom att luta åt sidan. Det kan variera från små avvikelser som ett tränat öga kan uppfatta till stora som syns på långt håll.

För oss talar hållningen om hur kroppen kompenserar för att hantera spänningar som har uppstått med tiden. Vi strävar mot ett läge där kroppen är i balans i ett neutralt läge. Där finns bästa förutsättningar för att bygga styrka för att förhindra framtida skador.

Läs om strukturell snedhet under skolios

Patienter berättar:

Cecilia Eriksson

Sökte till KiropraktorHälsan för att min kropp kändes trött och mitt knä gjorde ont. Visade sig att jag hade en stor snedhet i kroppen på 16,8 kg. Jag har gått på behandling hos Bodil och känner idag en enorm lättnad i min kropp, speciellt när jag rider. Innan jag sökte hjälp tryckte hela min kropp tyngden och sadeln till höger. Idag sitter jag rakt i sadeln igen. Underbart!

Önskar du vår hjälp?