Fotledsbesvär

By 27 december, 2018september 2nd, 2019Ben och fötter

Foten delas in i tre delar, framfot, mellanfot och fotled. För varje steg vi tar läggs hela vår kroppsvikt på en fot och när vi springer så mångdubblas belastningen.

Det är viktigt att se foten som en del av en rörelsekedja som involverar även knäet, bäckenet och ländryggen.

För att kunna korrigera ett fotledsbesvär är funktionen i alla dessa leder viktig att analysera tillsammans med nervsystemets inverkan på balansen. Kiropraktorn har kunskapen för analys och tekniker för att återskapa rörlighet mellan leder i dessa områden.

Vi använder oss ofta av balansträning för att bygga upp styrkan runt fotleden.

Kiropraktorn berättar:

Om foten

Foten är en fantastisk konstruktion. Vid varje steg lägger man hela sin vikt på en fot och när man springer så ökar belastningen till sju gånger kroppsvikten i varje nedtramp. Fotens uppbyggnad med ett bakre och ett främre fotvalv gör det möjligt att lagra den energin i nedtrampet och ge ifrån sig den energin till att lyfta foten igen, som en fjäder.

Önskar du vår hjälp?