Nackbesvär

By 27 december, 2018september 2nd, 2019Axlar, nacke och skuldror

Besvär från nacken är den näst vanligaste orsaken till besök hos oss på KiropraktorHälsan.

Akuta besvär, ofta kallat “nackspärr”, karaktäriseras av hastigt uppkommen smärta längs ena sidan av nacken och åtföljs av stelhet. Besvären är ofta övergående men processen kan påskyndas med kiropraktisk behandling. Återkommande nackspärr är ett tecken på underliggade problem vilket vi är specialister att utreda och behandla.

Långvariga nackbesvär har ofta sin grund i en gammal skada (läs mer under whiplash) eller långvarig belastning såsom regelbundet arbete framför dator. Användandet av smarta telefoner leder också till en framåtlutad kroppshållning vilket ökar risken för att utveckla nackbesvär.

Vi analyserar huvudets position i förhållande till kroppen, avvikelser från nackens normala kurva och rörligheten mellan varje nackkota vilka är förutsättningar för att vi inte skall trötta ut nackmuskulaturen.

Stress och uttalad bröstandning är vanliga orsaker till spänningar i nacke och axlar. Våra kunskaper inom stresshantering bidrar till att förstärka effekten av den kiropraktiska behandlingen.

Kiropraktorn berättar:

Om nacke och skuldra

Ett bowlingklot väger lika mycket som huvudet på en vuxen person. Tänk vilka krafter vi utsätter våra nackar och skuldror för när vi sitter framför datorn och mobilen!

Önskar du vår hjälp?