Stresshantering

I dag kan vi mäta hur kroppen har anpassat sig över tid till belastning och stress.

I dag kan vi mäta hur kroppen har anpassat sig över tid till belastning och stress med hjälp av en Stressanalys. Som en av två kliniker i Sverige har vi möjlighet att mäta hur hjärnan fungerar under stress och vid återhämntning, hur balanserat nervsystemet är.

Stressanalysen är uppdelad i två delar; en självevalueringsdel och en avancerad mätning där allt från hjärnvågor, hjärtverksamhet till handsvett och handtemperatur.

Självevalueringen är lista på olika symtom som är vanliga när kroppen har utsatts för långvarig stress. Den ger en överblick över hur nervsystemet har reagerat på stress, om hjärnan tenderar att gå på högvarv eller om den tenderar att stänga av.

Mätningen är en avancerad mätning där nio elektroder/mätpunkter fästs på kroppen och registrerar förändringar i hjärnan och kroppen under lätt stress, t ex huvudräkning, och vid återhämtning. Mätningen sker sittande och resultaten, tillsammans med självevalutering och den kiropraktiska undersökningen, ger oss möjlighet att skräddarsy ett stresshanteringsprogram för varje person.

Tekniker vid stresshantering

KiropraktorHälsan har lång erfarenhet av stresshantering och utvecklat, ett för Sverige unikt program, där vi kombinerar kiropraktik med samtal, träning och yoga.

Hos oss får du individuell plan som adresserar dina behov ofta över en period på 3 – 12 månader med regelbundna uppföljningar.

Stressanalys

En avancerad mätning med elektroder/mätpunkter fästs på kroppen och registrerar förändringar i hjärnan och kroppen under lätt stress och vid återhämtning. Vår analys tillsammans med dina symtom ger oss en bra bild av hur din kropp hanterar stress.

Neurologisk kiropraktik

Neurologisk kiropraktik är specifik kiropraktisk behandling för ökad funktion och balans i kroppen och nervsystemet. Fokus ligger på förändringar i hjärnan och det centrala nervsystemet.

Network care

Mjuk kiropraktisk teknik i grupp som stimulerar andning och nervsystem.

Network Care är utvecklad av Donald Epstein och är ett helhetskoncept där man ser läkning som en process till ett bättre och stabilare läge, snarare än att återgå till det tillstånd där man var innan kroppen började visa symtom.

Medicinsk yoga

Enkla övningar på stol för förbättrad andning, ökad rörlighet och avslappning. Träning som passar alla.
Medicinsk yoga är en form av Kundaliniyoga och utveckad av Göran Boll vid Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm (IMY). Medicinsk yoga har väl dokumenterade effekter på kroppens förmåga till återhämntning och balans.

BrainTap

Kombinerat ljud och ljus som stimulerar de hjärnvågor som är viktiga för återhämtning och läkning.

BrainTap används direkt efter ett kiropraktorbesök för att förstärka effekten på hjärnan och nervsystemet Stressanalysen ger oss möjlighet att välja rätt program.

För de som vill ha ett eget BrainTap hemma så finns de även att köpa.

Träning

Personligt träningsprogram för att hjälpa din kropp och hjärna att bli bättre balanserad. Både direkt efter kiropraktorbesöket och övningar hemma.
Nervsystemet är som mest benäget till att skapa nya banor de första 20 minuterna efter en behandling. På KiropraktorHälsan finns stationer för balansträning, andningsträning och avslappning.

Samtal

Ökar din medvetenhet och hjälper dig hitta nya strategier att hantera stress. KiropraktorHälsans kombination av samtal och kiropraktik är unik i Sverige och förstärker förändringsprocessen både mentalt och fysiskt.

Har du besvär som du skulle behöva få hjälp med?

Fyll i formuläret på denna sida med ditt namn, dina kontaktuppgifter och en beskrivning av ditt/dina symptom så kontaktar vi dig.

Välkommen!