Armbågsbesvär

By 5 augusti, 2018september 2nd, 2019Armar och händer

Besvär från armbågen kan uppträda lokalt, sprida sig mot handen eller upp mot skuldran. Tennisarmbåge och musarm är två vanliga diagnoser på armbågsbesvär. Det indikerar att det är besvär som uppkommit genom långvarig repetition och ofta vet man inte exakt vad som är orsaken till besvären.

Vår uppgift som kiropraktorer är att undersöka leden för att ta reda på vilka av alla strukturer i leden som är irriterade och se till att leden börjar fungera så optimalt som möjligt.

Samtidigt tittar vi på hur handled och axelled fungerar samt hals- och bröstrygg, vilka alla fungerar i ett samspel.

Kiropraktorn berättar:

Om armbågen

Armbågen är egentligen två leder, en som tillåter att vi böjer armen och en som möjliggör att vi kan rotera armen. Utan full funktion i armbågen blir vi väldigt begränsade vilket alla som har gipsat en arm känner till. Som kiropraktorer justerar vi främst begränsningar i rotationsrörelse.

Önskar du vår hjälp?