Ischias

By 15 juli, 2014september 2nd, 2019Rygg och bäcken

Värk utmed benet kallas ofta ischias efter ischiasnerven som löper längs samma linje. Värken börjar ofta i skinkregionen och kan gå ner ända till fötterna.

Man brukar skilja mellan äkta och falsk ischias. Den äkta är en direkt påverkan på nerven medan den falska är värk som utbreder sig i samma område, fast orsaken är en annan än direkt tryck på nerven. Diskbråck är en orsak till äkta ischias.

Med en grundlig undersökning är det relativt lätt att skilja de bägge åt. Ischias är en vanlig orsak till att man söker hjälp hos oss på Kiropraktorhälsan.

Patienter berättar:

Lena Ohlson

Ni är suveräna! Ja, jag vet för utan er… med min vidriga värk av Ischias, hade jag aldrig mer kunnat springa. Springa är för mig frihet och lycka. Med er behandling har jag fått allt detta tillbaka. Ni är toppen, så mysiga och trygga och jag känner en otrolig tacksamhet att KiropraktorHälsan finns.

Önskar du vår hjälp?