Tennisarmbåge

By 27 december, 2018augusti 29th, 2019Armar och händer

Tennisarmbåge är en inflammation i infästet av muskler på utsidan av armbågen (till skillnad från golfarmbåge som är motsvarande på insidan av armbågen). Ofta är besvären uppkomna efter långvarig stress som t ex hammarslag.

Vår uppgift är att se till att leden börjar fungera så optimalt som möjligt. Vi tittar samtidigt på hur handled och axelled fungerar samt hals- och bröstrygg, vilka alla fungerar i ett samspel.

Nervförsörjningen till armbågen kommer från nedre delen av halsryggen. Stretching, ibland avlastning via stöd och träning är viktiga komponenter för läkning och uppbyggande av styrka.

Kiropraktorn berättar:

Om armbågen

Armbågen är egentligen två leder, en som tillåter att vi böjer armen och en som möjliggör att vi kan rotera armen. Utan full funktion i armbågen blir vi väldigt begränsade vilket alla som har gipsat en arm känner till. Som kiropraktorer justerar vi främst begränsningar i rotationsrörelse.

Önskar du vår hjälp?