Kiropraktik vuxna

Akut behandling

Kiropraktisk behandling är ett effektivt sätt att återskapa rörlighet i det skadade området (läs mer under akuta besvär). Det är många år sedan man ansåg att vila var bästa åtgärd.

En tidig åtgärd och att snabbt komma tillbaka till normal sysselsättning ger goda förutsättningar för att slippa kroniska besvär. Forskning visar att om man vid ländryggsbesvär som första kontakt träffar en kiropraktor så minskar risken för långvariga handikapp.

Återkommande och kroniska besvär

När det gäller kroniska besvär så vi skiljer vi på Kiropraktorhälsan oss från traditionell kiropraktik och har stora möjligheter att medverka till en förändring.

När man har kroniska besvär så har nervsystemet och kroppen befunnit sig i ett läge som inte är optimalt så länge att symtomen har blivit en del av vardagen. Kroniskt behöver dock inte betyda att besvären är permanenta. Kroppen har en stark inneboende läkningskraft och denna kraft styrs av hjärnan som förmedlar kraften till kroppen via alla våra nerver i nervsystemet.

Vår uppgift är att ta reda på vad kroppen behöver för att åter komma i balans samt att stödja förändringen så att gamla vanor byts mot nya. Då ökar förutsättningarna för att läka.

Vi på KiropraktorHälsan accepterar inte gärna frasen ”det får du lära dig leva med” då vi sett otaliga exempel på motsatsen. Är du intresserad av att göra en förändring så kan vi presentera program utarbetade för att stödja detta genom noggrann utredning, kiropraktiska tekniker, personlig coachning och egen träning.

Förebyggande

Att förebygga är ett av våra specialområden!

Detta gäller alla, oavsett om man mår bra och är besvärsfri eller fått ett gammalt besvär genomarbetat tills nervsystemet och kroppen återfått ett stabilt, balanserat läge.

Vi använder oss av tekniker och mätmetoder för att hjälpa nervsystemet att arbeta optimalt. Vi har som kiropraktorer den unika möjligheten att känna var kroppen inte fungerar och får kompensera. Man kan likna det vid att tandläkaren tar hand om små kariesangrepp istället för att vänta tills det blir ett stort hål.

Enligt oss på KiropraktorHälsan är det här är den bästa produkt vi kan erbjuda. Oavsett om du är en elitidrottare som vill förbättra dina resultat, en egen företagare som är beroende av att kroppen och huvudet skall fungera eller en vanlig motionär som vill fortsätta vara frisk och vital långt upp i åren så kan detta vara en möjlighet för dig.

Massage

Massage löser upp spänningar, ökar blodcirkulationen och näringstillförseln till muskeln och bidrar till kroppens eget ”lugn- och ro-hormon” oxytocin. Detta påskyndar kroppens egen läkning och att nivån av stresshormoner sänks. Med hjälp av olika manuella tekniker bearbetar massören kroppens mjukdelsvävnader som hud, bindväv och muskler.

Behandlande massage omfattar undersökning med olika rörelse- och muskeltester, massage och terapeutisk töjning av muskler och omgivande bindväv. För att underlätta och påskynda rehabiliteringen får kunden vid behov övningar att göra hemma.

Massagens positiva fysiska och mentala effekter är många:

 • gör spända muskler mjuka och elastiska
 • ökar blodcirkulationen i musklerna
 • ökar lymfcirkulationen
 • stärker immunförsvaret
 • har en avslappnande effekt på kroppen
 • ger en djupare och lugnare andning
 • ökar utsöndringen av vätska och restprodukter
 • ger en ökad kroppskännedom
 • motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad
 • har god effekt på träningsvärk
 • motverkar spänningar vid smärttillstånd
 • motverkar stress
 • har en lugnande effekt på nervsystemet
 • ökar vår koncentrationsförmåga
 • ökar kroppens allmänna välbefinnande

Avslappnande massage har fokus på långsamma rörelser, behagligt tryck utifrån kundens önskemål och tysthet. Avslappningsövningar och rörelser lämnas vid önskemål av kunden.

Kombi-behandling är att förstärka effekten av den kiropraktiska behandlingen med massage.