Musarm

By 27 december, 2018september 2nd, 2019Armar och händer, Axlar, nacke och skuldror

Musarm kännetecknas av besvär från axel, armbåge och/eller handled och har ofta sitt ursprung från dagens datoranvändande. Det är långvarig utmattning som till slut leder till värk och ömhet.

Som vid liknande belastningsbesvär är det viktigt att återfå ett normalt rörelsemönster. Nervförsörjningen till musklerna i armen och handen kommer från nedre delen av halsryggen. Vi tittar på hållningen, diskuterar ergonomi och ger förslag på stretch- och styrkeövningar.

Kiropraktorn berättar:

Om handleden

När vi ramlar tar vi ofta emot oss med händerna. Det sker reflexmässigt för att skydda huvudet. Handledens åtta mellanhandsben bygger normalt upp ett valv som skyddar nerverna till handen. Ett eller flera fall kan leda till att ett av de mellersta benen i handleden, capitatum, trycks ner i valvet och påverkar både funktionen av handen och nerven som passerar. Att justera capitatum är den vanligaste åtgärden när vi behandlar handleder.

Önskar du vår hjälp?