Idrott och idrottsskador

By 1 januari, 2016september 2nd, 2019Hela kroppen

När det gäller idrott har vi flera utmaningar:

  • att förhindra skador
  • att öka prestationen
  • att behandla skador som uppstått i samband med idrott

Vi på Kiropraktorhälsan arbetar med alla dessa tre delar. Vid långvariga besvär arbetar vi även med coaching/samtal för att öka den mentala styrkan.

Forskning har visat att förebyggande kiropraktisk behandling kan minska sträckningar i lår- och vadmuskler bl.a. hos rugbyspelare i Australien. Studier på elitsprintrar och längdhoppare visar också  att resultaten förbättras efter behandling hos kiropraktor.

Patienter berättar:

Peter Hardö

Träning är en stor del av mitt liv. Jag har tränat kampsport sedan unga år, företrädesvis brottning men även Bjj och MMA. Tuffa idrotter och med relativ hög skaderisk som kräver rätt handpåläggning. Efter 1 års behandling på KiropraktorHälsan är jag helt smärtfri och jag kan återigen träna obehindrat. Idag är det MTB, spinning, löpträning och Crossfit som gäller. Stort tack till er på KiropraktorHälsan som fick mig på banan igen!

Önskar du vår hjälp?