Handledsbesvär

By 8 juli, 2019september 2nd, 2019Armar och händer

Handen är vårt viktigaste redskap och besvär i handleden skapar stora problem i vår vardag, i allt från vardagssysslor till idrottande och på arbetet. Orsakerna till handledsbesvär är ofta långvarig överbelastning och ett vanligt förekommande besvär är Carpaltunnel syndrom. Det är när utrymmet där nerven passerar handleden är för trångt vilket påverkar nervsignalerna till och från handen med domningar och svaghet som följd.

Kiroprktorns uppgift är att analysera och korrigera stelheter och felställningar mellan handledsbenen men också titta på om besvären kan påverkas av spänningar i armbåge, axel eller halsryggen.

Kiropraktorn berättar:

Om handleden

När vi ramlar tar vi ofta emot oss med händerna. Det sker reflexmässigt för att skydda huvudet. Handledens åtta mellanhandsben bygger normalt upp ett valv som skyddar nerverna till handen. Ett eller flera fall kan leda till att ett av de mellersta benen i handleden, capitatum, trycks ner i valvet och påverkar både funktionen av handen och nerven som passerar. Att justera capitatum är den vanligaste åtgärden när vi behandlar handleder.

Önskar du vår hjälp?