Ryggbesvär

By 21 april, 2013juli 8th, 2019Rygg och bäcken

Åttio procent av patienter som kontaktar oss för första gången har ryggbesvär, och som legitimerade kiropraktorer är vi specialister på att bedöma och behandla besvär från ryggraden.

Ryggen har många funktioner, som t.ex att:

  • skapa stabilitet
  • skapa rörelse
  • skydda ryggmärgen
  • absorbera energi vid skada

Många av de besvär vi som kiropraktorer ser kommer från kroppens sätt att skydda sig från små och stora törnar i livet. Detta gäller även vårt sett att hantera stress.

Detta resulterar i spänningar mellan kotor i ryggen (som vi kallar spänningsmönster) och är något vi analyserar och behandlar vid varje besök. Vårt mål är att återskapa en normal rörlighet i ett område. Normal rörlighet är gynnsamt för läkning och påverkar nervsystemet positivt.

Patienter berättar:

Mimmi Dahlström

När jag började gå till kiropraktorhälsan så var jag smärtpåverkad dygnet runt. Jag hade svårt med många arbetsmoment på mitt jobb inom vården, var ständigt trött och ofta på dåligt humör. Idag är jag smärtfri, piggare och gladare. Jag kan äntligen ta mina promenader som jag älskar och även börjat träna på gym. Personalen på kiropraktorhälsan har varit så omhändertagande och hjälpt mig att få mitt liv tillbaka.