Vår personal

@kiropraktorhälsan

Vi jobbar på Kiropraktorhälsan

Anders Lundgren

Leg. kiropraktor

Anders Lundgren är legitimerad kiropraktor. Han graduerades av Anglo-European College of Chiropractic, England 1995 efter fem års heltidsstudier på universitet och efter praktikåret erhöll han sin legitimation 1996. Samma år började Anders arbeta som kiropraktor i Nyköping.

Anders är medlem i Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation, LKR, som organiserar akademiskt utbildade kiropraktorer i Sverige.

Anders har kontinuerligt vidareutbildat sig inom yrket och kan många kiropraktiska tekniker. Helst väljer han mjuka tekniker som passar såväl unga som gamla. Hjärnans roll i läkprocessen och den kiropraktiska behandlingens  påverkan på hjärnan är intressen som ligger Anders varmt om hjärtat. Detta engagemang gör att KiropraktorHälsan idag ligger i framkant inom kiropraktiken i Sverige.  

Anders grundfilosofi är att alla har en potential att kunna förbättra sin livskvalitet oavsett ålder.

Bodil Lundgren

Leg. kiropraktor

Bodil Lundgren  är legitimerad kiropraktor. Hon graduerades av Anglo-European Collegeof Chiropractic, England 1997 efter fem års heltidsstudier på universitet och efter praktikåret erhöll hon sin legitimation 1998. I Nyköping har Bodil varit verksam sedan 1999.

Bodil är medlem i Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation, LKR, som organiserar akademiskt utbildade kiropraktorer i Sverige. 

Bodil har kontinuerligt vidareutbildat sig inom yrket och har bland annat ett certifikat i kiropraktisk pediatrik (kiropraktisk barnbehandling) och har kunskaper att behandla kvinnor som har gravidrelaterade ryggbesvär.

Sandra Röding

Klinikansvarig

Sandra möter du i receptionen och på telefon när du ringer till oss. Som klinikansvarig hjälper hon till med allt praktiskt runt dina besök hos oss och hon kan svara på de flesta frågor som dyker upp. 

Sandra utför mätningar, koordinationsanalyser och stressanalyser på KiropraktorHälsan samt leder motiverande samtal med våra patienter vid behov.

Sandra har stor erfarenhet av att möta människor. Sandra är Dipl. Ekologisk Hudvårdsterapeut och driver sedan 2008 en ekologisk hudvårdssalong med avancerad hudvård, som även den numer ligger på Slottsgatan 23 (hudhalsaneko.se) första plan.

Maria Wallin

Massör, yogainstruktör

Maria är Massör och Yogainstruktör. Välj mellan enbart massage eller i kombination med en kiropraktorbehandling.      

Massage när den är som bäst! Behandlar, ger ny kraft, energi och återhämtning till skadade, trötta, överansträngda, värkande och spända muskler.

Träning och yoga är ett stort intresse för Maria och hon leder regelbundet klasser på Nordic Wellness.

Om massage:

Massage löser upp spänningar, ökar blodcirkulationen och näringstillförseln till muskeln och bidrar till kroppens eget ”lugn- och ro-hormon” oxytocin. Detta påskyndar kroppens egen läkning och att nivån av stresshormoner sänks. Med hjälp av olika manuella tekniker bearbetar massören kroppens mjukdelsvävnader som hud, bindväv och muskler.

Behandlande massage omfattar undersökning med olika rörelse- och muskeltester, massage och terapeutisk töjning av muskler och omgivande bindväv. För att underlätta och påskynda rehabiliteringen får kunden vid behov övningar att göra hemma.